SUBSIDIE VOOR BEDRIJVEN DIE LIJDEN ONDER BREXIT

SUBSIDIE VOOR BEDRIJVEN DIE LIJDEN ONDER BREXIT

Bent u getroffen door de Brexit? Dan kan u sinds 1 februari een Brexit-veerkrachtsubsidie aanvragen tot wel 50.000 euro. Met deze subsidie kan u nieuwe markten verkennen en advies inkopen om uw bedrijf te heroriënteren. De Vlaamse Minister van Economie voorziet in totaal 30 miljoen euro. De helft van dit bedrag wordt voor deze eerste oproep ter beschikking gesteld. 14 MILJOEN EURO OM DE IMPACT VAN BREXIT OP VLAANDEREN OP TE VANGEN
De Coronacrisis heeft voor veel bedrijven grote gevolgen. Wie daarnaast handel voert met of in het Verenigd Koninkrijk, wordt ook nog eens getroffen door de Brexit. Vlaamse kmo’s zijn verplicht hun businessplannen te herzien en zich te heroriënteren op nieuwe markten, producten en diensten. Om het nog complexer te maken, moeten ze daarnaast ook nog eens rekening houden met de bepalingen uit het EU-VK handels- en samenwerkingsakkoord.
Om u en andere zwaar getroffen bedrijven te ondersteunen in deze moeilijke tijden, is het mogelijk advies en begeleiding aan te vragen om uw bedrijfsstrategieën te heroriënteren. Dit kan gaan tot maximaal 50. 000 euro. STEUN VOOR EXTRA ADVIES

Wilt u met uw onderneming duurzame bedrijfstransformaties uitvoeren om de impact van de Brexit op te vangen? Dan komt u in aanmerking voor deze subsidie. VLAIO financiert deze samenwerking tussen een projectindiener (u als ondernemer die hinder ondervindt) en een externe dienstverlener (studie- en adviesbureau Profex), die uw KMO bijstaat bij deze strategische heroriëntatie. VLAIO zal samenwerken met externe dienstverleners (en eventueel projectindieners) om personeelskosten te betalen tot een maximum van 25.000 euro.
Kmo’s kunnen voor hun projecten in totaal minimaal 20.000 euro en maximaal 50.000 euro aan Brexit-veerkrachtsubsidie ontvangen, waarbij de steun 50% van het totale projectbegroting bedraagt. Met onze kennis en begeleiding ondersteunen onze experten u graag in deze moeilijke tijden.
U kan uw aanvraag indienen tot 31 december 2021 om 12 uur, of tot uitputting van het budget.