Btw fout : minder boetes

Versoepeling btw-boetes op komst. Dat is inderdaad wat de minister van Financiën aangekondigd heeft. Het probleem is immers dat er thans bij de minste fout onmiddellijk een boete opgelegd kan worden en de bedragen daarvan zijn niet van de poes.. . Bedoeling is daarom, aldus de minister, dat er uitgegaan wordt van uw goede trouw en dat er m.a.w. geen boete meer opgelegd wordt bij een eerste inbreuk en op voorwaarde dat u dan in het voorkomende geval alsnog uw fout rechtzet binnen de door de btw-controleur opgelegde termijn.

Geen vrijgeleide! Ga er m.a.w. niet van uit dat het vanaf nu allemaal zo nauw niet meer steekt, integendeel. Het te laat indienen van een btw-aangifte en/of het te laat betalen van btw blijft immers belangrijke gevolgen hebben. Blijf dus zeker alles tijdig aan uw boekhouder bezorgen.

De Btw zal uitgaan van uw goede trouw en geen boete meer opleggen bij een eerste inbreuk. Blijf echter voorzichtig en vermijd hoe dan ook het te laat indienen van btw-aangiftes en/of het te laat betalen van btw.